Nieuws

Nieuws

Lees hieronder de nieuwtjes over ons dorp..........

Heeft u of heb jij nieuws wat hieronder geplaatst zou kunnen worden,

                                                                                                         laat het ons weten.

Dorpsraadsvergadering.


13 juni 2023 is er weer een Dorpsraadsvergadering. Dit betreft een vergadering tussen de Dorpsraadsleden onderling. 

Mocht u een vraag hebben of een onderwerp die u tijdens deze vergadering aan de orde wilt laten komen, laat de leden van de Dorpsraad Zonnemaire dit dat weten via info@zonnemaire.eu

Openbare Dorpsraadsvergadering.


19 april 2023 was er weer een openbare Dorpsraadsvergadering. Het was een volle zaal met belangstellenden. Fijn zo'n grote opkomst. Ook de vertegenwoordigers van de politieke partijen, de gemeente en Zeeuwland waren aanwezig. 

Door Jan Braber werd een presentatie gegeven over de te volgen route met de Dorpsvisie. De presentatie zoals door Jan gegeven is

hier (KLIKKEN) in te zien.

Na deze presentatie werd om toestemming gevraagd om deze route, met elkaar, te gaan volgen. Daar er vanuit de zaal geen bezwaren waren is dit opgestart met een overleg, op 20 april 2023, met de betreffende ambtenaar van de gemeente Schouwen-Duiveland. 

Openbare Dorpsraadsvergadering "verstoord".

Tijdens de presentatie van Jan werd er plotseling hard op de deur gebonkt en kwam het duo Joanne en Hendrik binnen om de "belangrijke mensen" van de Dorpsraad eens goed te vertellen wat zij ervan vonden.

Op ludieke wijze brachten zij een sketch die door alle aanwezigen met instemming werd ontvangen. Regelmatig kwamen er lachsalvo's uit de zaal omdat de wijze waarop zij met elkaar spraken, deels in onvervalst Zeeuws, op de lachspieren werkte. Onderwerp waren zaken die in het dorps spelen zoals losliggende stoeptegels, onafgemaakte zaken en andere ongemakken. Een heel leuk intermezzo wat werd beëndigd met een klaterend applaus vanuit de zaal.

Molen krijgt een upgrade


Tijdens de bovenstaande vergadering kwam de mededeling dat molen "De Korenbloem" hard aan onderhoud toe is. Dat was geen nieuws. Wat wel nieuws is, is dat er zeer waarschijnlijk voldoende geld is om de molen een opknapbeurt te geven.


Meer informatie volgt......