Kunst en Cultuur

Kunst en Cultuur


Kunst & Cultuur

Op deze pagina ontmoet je dorpsbewoners die kunstzinnig of cultureel actief zijn. Om verder kennis te nemen van de activiteiten kan je doorklikken naar hun website. Voor zover beschikbaar.

Je ziet dat er in een klein dorp toch veel activiteit is.

Jan Braber

kunstenaar

Schilderen begint met kijken. Voor mij is het een tweede natuur geworden te observeren en te ontleden van wat je nu eigenlijk ziet. In de loop van de jaren heb ik getracht me vele technieken eigen te maken. Het experimenteren met die technieken en diverse materialen is voor mij een must op weg naar vooruitgang en verbetering. Dat heeft geresulteerd in het maken van schilderijen en beelden/sculpturen. Uiteraard heb ik hier en daar bekwaamheid opgedaan, toch ben ik in hoofdzaak autodidact. Geïnspireerd door Jackson Pollock en César Manrique laat ik met deze technieken de materie zelf ook aan het werk om tot een gewenst resultaat te komen.

Hans de Munnik

trompettist

Op 6-jarige leeftijd begon Hans met trompet spelen bij Harmonievereniging Nut & Uitspanning uit Zonnemaire. Hij viel voor het eerst op in 2015, toen hij werd genomineerd voorDe Jonge 100in de categorie ‘Idols’.

Ada Overwater

beeldend kunstenaar

Ada heeft in Schoonhoven een opleiding voor zilversmid gevolgd. Een opleiding voor docent ‘mode’ heeft geresulteerd in een goed lopende particuliere modevakschool waar ze wekelijks leerlingen de kneepjes van het modevak heeft bijgebracht. Bij Jan Eijkenaar in Burgh-Haamstede heeft ze de techniek voor het hakken van beelden geleerd.

Samia en Sjaan

brocante en handgemaakte creaties

Bij “Zon en Marie’ kunt u vanaf 5 april weer terecht voor workshops, handgemaakte cadeaus, beren en brocante.
‘Zon en Marie’ is te vinden in de binnentuin van Breedveld 2 ( ingang poortje t.o. d’OuweSmisse).

Open vanaf 15 april a.s. op vrijdagmiddag en zaterdagmiddag en wanneer het poortje open staat.